ua en ru

Робоча група ВР прийняла в роботу п'ятий законопроект щодо лікування Тимошенко

Тимчасова робоча група Верховної Ради України з підготовки законопроекту про лікування засуджених за кордоном, який дозволить відпустити на лікування Юлію Тимошенко, взяла в роботу новий п'ятий законопроект, підготовлений опозицією. За таке рішення проголосували 12 членів комітету, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, у роботі тимчасової групи знаходиться п'ять законопроектів.

П'ятий законопроект, підписаний народними депутатами від "Батьківщини" Іриною Лученко, Андрієм Кожем'якіним і Геннадієм Москалем, від "Удару" Іриною Геращенко і від "Свободи" Андрій Міщенко, ще не зареєстрований у ВР.

"Хто за те, щоб взяти на роботу законопроекти, які підготовлені народними депутатами Кожем'якіним, Геращенко та іншими, законопроект Міщенко, законопроект Купчака, законопроект Яценюка, Кличка і Тягнибока і Лабунської?", - спитав керівник робочої групи, депутат з фракції Партії регіонів Геннадій Васильєв, після чого за ухвалення даного рішення проголосували 12 депутатів.

Також група підтримала пропозицію депутата Віталія Журавського (ПР) про те, щоб рішення робочої групи приймалися шляхом консенсусу, що означає, що у випадку, якщо один з членів робочої групи заперечує проти якого-небудь параметра законопроекту, рішення не приймається.

За таке рішення проголосували 8 членів робочої групи, 5 - утрималися, проти - 0.