ua en ru

Робоча група розглядає питання антикорупційного суду

Робоча група розглядає питання антикорупційного суду Фото: комітет Ради (РБК-Україна)

В АП готові розглядати будь-які варіанти проекту, які відповідатимуть Конституції та висновку Венеційської комісії

У комітеті Верховної ради з питань правової політики та правосуддя проходить засідання робочої групи, на якій розглядається законопроект про створення Вищого антикорупційного суду, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, засідання розпочалось після 14:00 та триває вже близько двох годин. На обговоренні робочої групи присутні заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов, представник Кабінету міністрів у парламенті Вадим Денисенко, а також члени профільного комітету.

За словами Філатова, в АП готові розглядати будь-які варіанти законопроекту, які відповідатимуть Конституції та висновку Венеційської комісії.

"Я прийшов для того, щоб послухати, як буде розвиватись дискусія стосовно законопроекту. Дискусія розвивається конструктивно… Зараз ми нічого не погоджуємо. До законопроекту надійшло багато правок. Має зібратись засідання комітету, розглянути відповідно до процедури правки і ухвалити рішення, які правки підтримуються, а які ні", - розповів Філатов.

За словами першого заступника голови комітету Леоніда Ємця, робоча група розглядатиме питання тривалий час.

"Засідання робочої групи триває. Ми дізнались, як тривають переговори з МВФ. Стосовно питання вето (Громадської ради експертів, - ред.) ще нічого не дізнались. Там були Філатов, Вашадзе… Вони в тій робочій групі, яка там працювала", - розповів Ємець.

Додамо, що заплановане засідання комітету з питань правової політики 16 травня не відбулось через відсутність кворуму.

Нагадаємо, комітет ВР з питань правової політики і правосуддя не включив до порядку денного засідання середи, 16 травня, розгляд питання про створення Вищого антикорупційного суду.