ua en ru

Робоча група з Тимошенко закінчила роботу, завтра ВР збереться на позачергове засідання

Парламентська робоча група, яка займається підготовкою законопроекту, що стосується подальшої долі Юлії Тимошенко, закрила засідання, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Група так і не погодила єдиний законопроект про лікування Тимошенко.

Всього група розглядала шість законопроектів. Крім того, сьогодні позафракційний народний депутат Олег Ляшко зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 3596 "Про звільнення Тимошенко Юлії Володимирівни від подальшого відбування покарання". Таким чином, всього існує сім законопроектів про лікування та звільнення Тимошенко.

Крім того, в ході засідання народний депутат від фракції "Удар" Ірина Геращенко запропонувала Партії регіонів також написати відповідний законопроект.

"Я прошу оголосити перерву, щоб дати одну годину часу для Журавського та Олійника (народних депутатів від ПР Віталія Журавського та Володимира Олійника), щоб вони написали хороший законопроект, який ми могли б розглядати", - заявила Геращенко, звертаючись до глави групи, депутату від ПР Геннадію Васильєву, але він відмовив у перерві.

У результаті, як заявив після засідання групи, народний депутат від фракції "Свобода" Андрій Мищенок, опозиція вирішила підписати запропонований ними сьогодні шостий законопроект про лікування Тимошенко та зареєструвати його у ВР для того, щоб завтра в сесійній залі депутати теж могли його розглянути

Завтра Верховна Рада України збереться на позачергове засідання.