ua en ru

Робоча група з Тимошенко схвалила відправку судом засуджених на рік на лікування за кордон

На сьогоднішньому засіданні робоча група з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном прийняла рішення 11 з 12 голосів, у відповідності з яким в законопроекті про лікування засуджених за кордоном, повинна передбачатися норма про те, що суд має право прийняти рішення про направлення засудженого на лікування за кордон терміном на рік з правом продовження цього терміну ще до року. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема народний депутат України від фракції Партії регіонів Інна Богословська запропонувала, щоб норма єдиного законопроекту звучала наступним чином: "Суд на підставі висновку медичної установи, пенітенціарної служби, українського медичного закладу (яке лікує засудженого) та іноземного може прийняти рішення про те, щоб відправити засудженого на лікування терміном на один рік з можливістю продовження цього терміну до одного року".

Також Богословська зазначила, що відповідні зміни для того, щоб ця норма могла діяти, необхідно внести до Кримінально-процесуального та Кримінально-виконавчого кодексів.