ua en ru

Робоча група визначила 6 пунктів, які необхідно врахувати в законопроекті про долю Тимошенко

В ході сьогоднішнього засідання робочої групи члени групи погодили пункти, які на думку всіх членів групи потрібно врахувати в законопроекті, який має визначити подальшу долю Тимошенко. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за словами народного депутата з фракції Партії регіонів Інни Богословської, народні депутати погодилися з тим, що в даному законопроекті необхідно врахувати "зміни щодо відстрочення (перерви) покарання у вигляді позбавлення волі або обмеження волі для проходження лікування за кордоном повинні бути внесені до Кримінального кодексу України".

Крім того, на думку парламентаріїв у законопроекті має бути враховано, що "право на лікування за кордоном не повинні отримувати засуджені за тяжкі злочини, пов'язані з насильством", а також необхідно передбачити визначення категорій тих засуджених, які не повинні підпадати під дію цієї норми.

Крім цього в законі повинно бути зазначено, що "рішення про лікування за кордоном приймає суд" та "рішення суду набирає чинності після закінчення строку його оскарження, а у разі оскарження".

Для розгляду цього питання в суді має бути подана "письмову згоду іноземного медичного закладу прийняти засуджена особа на лікування".

У той же час народний депутат України Віталій Журавський заявив, що дані затверджені пропозиції з 19 запропонованих пунктів не дають підстав для напрацювання юридично заможного законопроекту.

"Справа в тому, що тоді президент має законне право накласти вето, якщо не будуть внесені зміни до Кримінально-виконавчий кодекс" (що не було підтримано опозицією, а тому відхилено), - сказав Журавський.

У свою чергу голова робочої групи, народний депутат з фракції партії регіонів Геннадій Васильєв підкреслив, що "не можна відпрацювати закон без (змін в) кримінально-виконавче законодавство".