ua en ru

Рабінович заявив про необхідність захистити ФК "Динамо" від НБУ

Рабінович заявив про необхідність захистити ФК "Динамо" від НБУ Фото: Вадим Рабінович

Нардеп вимагає від Луценка і Жданова вивчити дії НБУ щодо "Динамо"

Народний депутат України, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович подав депутатський запит на ім'я генерального прокурора Юрія Луценка і міністра молоді та спорту Ігоря Жданова з вимогою взяти під особистий контроль долю футбольного клубу (ФК) "Динамо-Київ".

Зокрема, нардеп зазначив, що кошти футбольного клубу потрапили під списання боргів власників.

"У рік дев'яносторіччя футбольного клубу "Динамо" (Київ), одного з найсильніших клубів Європи, 15-кратного чемпіона України, він зіткнувся з серйозними фінансовими проблемами. Це наслідок некомпетентних дій керівництва НБУ, зокрема Валерії Гонтаревої. Під час націоналізації "Приватбанку" фінансові кошти футбольного клубу потрапили під списання, оскільки клуб був визнаний “пов'язаним об'єктом", що поставило клуб на межу виживання", - вважає Рабінович.

У зв'язку з цим він вимагає від Луценка і Жданова ретельно вивчити дії Нацбанку щодо "Динамо". Крім того, Рабінович закликає чиновників докласти всіх зусилль, щоб цей футбольний клуб не припинив свого існування.

Нагадаємо, згідно з визначенням Окружного адміністративного суду Києва від 28 грудня, ФК "Динамо" потрапив під списання коштів в Приватбанку під час його націоналізації, тому що був визнаний пов'язаною особою.