ua en ru

Рабінович: "За життя" заблокує МОЗ, якщо Амосову не поновлять на посаді

Рабінович: "За життя" заблокує МОЗ, якщо Амосову не поновлять на посаді Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, Супрун "паралізувала" своїми діями провідний медичний ВНЗ країни

Політична партія "За життя" має намір заблокувати роботу Міністерства охорони здоров'я України, якщо відстороненого ректора Національного медичного університету Богомольця Катерину Амосову не поновлять на посаді. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної ради з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Заявляючи про повну підтримку студентів і викладачів медуніверситету імені Богомольця, ми вимагаємо негайного відновлення в посаді його ректора Катерини Амосової. Якщо цього не буде зроблено найближчим часом, буквально завтра-післязавтра, то політична партія "За життя" готова повністю заблокувати роботу будівлі МОЗ і закличе своїх прихильників в регіонах до блокування роботи філій МОЗ в областях України!", – пообіцяв політик.

На його думку, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує "руйнувати вітчизняну медицину", на цей раз "паралізувавши" своїми діями провідний медичний ВНЗ країни.

"Ми давно вже говоримо вголос про те, що дії незаконно виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я Супрун руйнують вітчизняну медицину, а так звана "медреформа" просто згубна для населення України. Але Супрун та її підручні йдуть далі – вони готові зруйнувати в нашій країні і систему підготовки медичних кадрів. Їм мало того, що тільки за минулий рік 66 000 медиків вже виїхали з країни шукати щастя в чужих краях. Їм мало, що наші лікарі лікують людей де завгодно, лише не у нас в Україні. Їм мало, що вони залишили без засобів вітчизняну медичну науку, позакривали наукові інститути, які роками і десятиліттями становили славу вітчизняної медицини, її гордість, а головне – рятували сотні, тисячі життів українців. Тепер Супрун паралізувала провідний навчальний заклад, де готуються медики. І всі мовчать! А ми мовчати не будемо", – підкреслив нардеп.

Парламентарій упевнений, що "шкідлива" політика Супрун спрямована на "знищення країни".

"Ми і так завинили перед молоддю за те, що не даємо їй шанс реалізуватися у себе в країні, ми і так "випихаємо" молоді таланти з країни. Так Супрун, не маючи навіть міністерських повноважень, вже і звільняє ректорів, блокує ВНЗ, плює на молодих лікарів, яким треба вчитися порятунку життів і здоров'я людей. Це шкідлива політика, політика знищення країни – і ми не будемо терпіти цього!", – заявив парламентарій.

Він підкреслив, що його політична сила буде вимагати не тільки якнайшвидшого звільнення Супрун, але й кримінальної відповідальності всіх "горе-реформаторів".

"Якщо нас не почують, якщо Амосову не поновлять на посаді ректора, не скасують незаконний указ МОЗ, не дадуть принципову юридичну і політичну оцінку діям Супрун і її поплічників, то партія "За життя" готова заблокувати Міністерство (охорони здоров'я, – ред.) у Києві, а також обласні управління охорони здоров'я в регіонах. І це тільки перший крок наших дій — ми вимагаємо не тільки якнайшвидшого звільнення Супрун, але й кримінальної відповідальності всіх цих "горе-реформаторів" за руйнування вітчизняної медицини і небачені досі показники хвороб і смертей наших співгромадян. Я вже заявляв, що "За життя" оголошує 2018-й рік "роком звільнення від Супрун", гасло "Геть Супрун!" – це головне гасло партії "За життя" на найближчий час", – сказав Рабінович.