ua en ru

Рабінович: у "За життя" опрацьований план триразового зниження тарифів

Рабінович: у "За життя" опрацьований план триразового зниження тарифів Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабиновича)

Рабінович вважає, що ціну на газ для населення можна легко скоротити в три рази

Ціну на газ для населення можна легко скоротити в три рази, і у партії "За життя" є чіткий план, який дозволить цього домогтися. Про це в ефірі "112 Україна" заявив лідер політичної сили і народний депутат Вадим Рабінович.

"В програмі нашої партії "За життя" чітко прописано, що протягом трьох днів після нашої перемоги на виборах будуть націоналізовані всі надра країни, що дозволить повернутися до нормальних тарифів. Нам не потрібен для цього ніякий МВФ. Ми видобуваємо газ в достатній кількості – це 20,4 мільярда кубів. А всі українці, включаючи бюджетні організації, споживають 15,4 млрд кубів. Отже, ціна на газ може бути спокійно знижено в три рази. Вона не знижується тільки тому, що 10 людей в країні забрали собі всі ці свердловини. Керують ними як хочуть і продають нам за завищеною комерційною ціною", – вважає парламентарій.

Крім того, на думку депутата, якщо при владі залишиться чинний уряд, Україна не зможе "вирватися" з боргів, які "нав'язав" країні Міжнародний валютний фонд.

"Якщо на наступних виборах переможуть ті, хто сьогодні знаходиться при владі, ми продовжимо стояти на колінах перед МВФ. Вдумайтеся: третину бюджету ми повинні виплатити в наступному році за різні позики і транші. Це приблизно в 300 раз перевищує можливості будь-якої держави! Нас будуть грабувати до кінця, вивозити все, що можна підвищувати тарифи. У них просто немає іншого варіанту. Що ми пропонуємо? У нашої партії в цьому питанні жорстка позиція. Ми повинні Міжнародному валютному фонду сказати те ж, що відповіли їм Ірландія і Греція: "Ми платити не можемо, ми цих грошей не брали, беріть у тих, у кого є". Є транзакції перекладів мільярдів, виведених з нашої країни. Забирайте ці гроші, ми на них не претендуємо. Але віддавати позики ми вам не можемо", – заявив нардеп.

Він також запропонував прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману подати у відставку, оскільки, на думку Рабіновича, уряд зараз не здатний налагодити економічне становище і загнав країну в "боргову яму".

"Гройсман прозрів днями і заявив, що Україна – заручниця МВФ. Він сказав, що тільки зараз вони зрозуміли, що потрапили в "іпотеку і кабалу". А я вам про це кажу вже 2 роки! Що тепер потрібно зробити? Перше: вам потрібно піти у відставку. Тому що ви персоніфікуєтесь з цими боргами. Друге: ви повинні чесно покаятися. Далі ми самі розберемося з МВФ. Ми виженемо звідси всіх цих "соросів", "МВФи" та інших. Ми самодостатня країна. Потрібно лише змусити чиновників припинити красти і повернутися до нормальних економічних механізмів. У нас тут Клондайк, і ми побудуємо найсильнішу країну Європи. Але тільки вас тут вже не буде", – підсумував Рабінович.