ua en ru

Рабінович: "За життя" буде на міжнародному рівні боротися проти закриття телеканалів

Рабінович: "За життя" буде на міжнародному рівні боротися проти закриття телеканалів Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович має намір розповісти європейським партнерам про порушення свободи слова в Україні

Партія "За життя" буде боротися проти закриття найпопулярніших інформаційних телеканалів NewsOne і "112 Україна" в тому числі і на міжнародному рівні. Про це народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі програми на телеканалі NewsOne, передає РБК-Україна.

"Сьогодні влада нацьковує націоналістів-радикалів на журналістів, без суду і слідства оголошуючи два популярних телевізійних каналів NewsOne і "112 Україна" – ворогами народу. Результат цього нацьковування ми бачимо регулярно: на журналістів цих самих каналів здійснюють напади. При цьому я впевнений, що керівництву країни просто потрібно закрити рот незалежним ЗМІ, щоб можна було продовжувати грабувати країну. Владі потрібно, щоб на ТБ транслювали або "перемоги", або "Лебедине озеро", щоб ми думали, що крадіжки і розграбування країни немає і в помині", – заявив політик.

Він підкреслив, що парламентарії, які голосують за знищення в країні незалежних ЗМІ, не можуть називатися реформаторами.

"І на ефіри NewsOne, і на ефіри "112" приходять представники всіх фракцій парламенту. Але постанову про введення санкцій проти цих телеканалів голосували не тільки провладні БПП і "Народний фронт", які бояться об'єктивної журналістики, але і "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко", - заявив Рабінович.

Він також пообіцяв, що "За життя" буде боротися за свободу слова в Україні, і що ситуація з тиском на незалежні ЗМІ буде донесена до європейських партнерів України.

"NewsOne також був єдиним телеканалом, які висвітлюють події, пов'язані з Міхеілом Саакашвілі, який готував депутата Юрія Дерев'янка в прем'єри, а депутата Віктора Чумака – у свої союзники-реформатори. Сьогодні ж ці депутати голосують за закриття NewsOne. Хіба це справедливо? Чому вони не просять перевірити провладні канали? Коли підвищували тарифи, вони забирали гроші українців. Коли робили пенсійну реформу, вони забирали пенсію українців. Коли проводили медичну реформу, вони забирали здоров'я українців. Тепер вони хочуть закрити рот журналістам, щоб люди не дізналися правду про їх "перемоги". Якщо влада закриє канали, то тарифи зростуть у два рази, пенсійний вік підвищать і вкрадуть останнім. І якщо ми не відстоїмо сьогодні ці ЗМІ, то завтра може не бути! Тому партія "За життя" вже домовилася про те, що нашу делегацію разом з журналістами візьмуть у Сенаті Франції та Європарламенті – і заслухають там доповідь щодо проблем зі свободою слова в Україні. Ми будемо захищати NewsOne і "112" всіма можливими і неможливими способами, і ми не дамо заткнути рота журналістам!", – резюмував політик.