ua en ru

Рабінович вніс у Раду законопроект про зміну медобслуговування нардепів

Рабінович вніс у Раду законопроект про зміну медобслуговування нардепів Фото: Вадим Рабінович

Рабінович запропонував нардепам та їхнім родинам лікуватися виключно в Україні

Народним депутатам, які проголосують за медичну реформу, а також членам їхніх сімей, слід лікуватися протягом найближчих 10 років виключно в українських медичних установах. Про це у коментарі ЗМІ заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради України з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Я пропоную всім проголосували за медичну реформу лікуватися протягом найближчих десяти років виключно в українських медичних установах, а також лікувати в Україні і членів депутатських сімей", – заявив Рабинович.

Зокрема, про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів, які підтримали медичну реформу, та їх близьких осіб на загальних підставах та виключно на території України)", який парламентарій вніс на розгляд Ради.

Також Рабінович вважає, що своїм законопроектом забезпечить повну рівноправність громадян України в наданні медичних послуг, як того і вимагає 49 стаття Конституції України. Крім того, в пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його прийняття позитивно вплине на держбюджет України.

Зазначимо, Рабінович виступає з критикою діяльності Уляни Супрун з початку її роботи на посаді в.о. міністра охорони здоров'я. Так, раніше він вимагав від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана пояснень, "чому Супрун всупереч КЗпП займає цю посаду більше трьох місяців".

Також Рабінович направив запити до МОЗ з вимогою роз'яснити, "де знаходяться розшукувані пенсіонерами аптеки безкоштовних ліків, рекламовані урядом в рамках програми "Доступні ліки", і з якої причини зірвані закупівлі дитячих вакцин, що ставить під загрозу життя самих маленьких українців".