ua en ru

Рабінович: владі необхідно приймати рішення, виходячи з інтересів громадян

Рабінович: владі необхідно приймати рішення, виходячи з інтересів громадян Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович порадив керівництву України повчитися у канцлера Німеччини

Керівництву нашої країни слід повчитися у канцлера Німеччини Ангели Меркель того, як любити свою країну. Про це заявив народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі телеканалу NewsOne.

"Ще місяць тому Порошенко (президент України Петро Порошенко, – ред.) їздив домовлятися з Меркель про те, щоб Німеччина не підтримувала будівництво "Північного потоку – 2" (газопровід в обхід України, – ред.), а тепер – намагається домогтися у німців гарантій щодо мінімального транзит газу в Європу. При цьому від народу хід переговорів приховують, розповідаючи всілякі небилиці", – обурився парламентарій.

Він вважає, що керівництво України допускає серйозну помилку, пускаючи ситуацію з транзитом газу на самоплив.

"Ми нарощуємо торгівлю з Росією кожен рік на півмільярда доларів, а в цей час ситуація з транзитом газу в Європу пущена на самоплив, піддається загрозі доля нашої газотранспортної системи потенційним відсутністю палива в трубі. Відомо, що обслуговування ГТС обходиться в 3 мільярди доларів на рік, і як тільки російський газ піде по трубах "Північного потоку – 2", наша ГТС нікому не буде потрібна. В кращому випадку при цій владі ми зможемо розраховувати саме на ці 3 мільярди від Заходу, які він виділить для чищення нашої труби. І все. Про який-небудь прибуток розмову вести більше ніхто не буде", – підкреслив політик.

На його думку, давши згоду на будівництво "Північного потоку – 2", німці показали, як потрібно дбати про свою країну, про її національні інтереси.

"Німеччина, як і інші європейські країни, підтримує Україну до тих пір, поки не піднімається питання інтересів німецьких громадян, німецьких виборців. Якщо Німеччині вигідний "Північний потік – 2", то вони готові принести в Україну в жертву. І це зрозуміло. Треба вчитися у Меркель любити свій народ. Наші керівники повинні проводити проукраїнську політику і приймати рішення, виходячи з інтересів пересічного громадянина. Якщо яке-небудь рішення спричинить за собою пограбування українця хоча б на одну гривню, то таке рішення приймати в кризовий час не можна. Нам потрібно вибудовувати прагматичну політику, враховуючи власні інтереси, – і тому влада або прийме революційне рішення, яке перезавантажить роботу нашої газотранспортної системи, або вже в січні 2019 року замість працює ГТС ми отримаємо купу металобрухту", – резюмував Рабінович.