ua en ru

Рабінович: влада чотири роки імітувала реформи, а тепер лякає нас дефолтом

Рабінович: влада чотири роки імітувала реформи, а тепер лякає нас дефолтом Фото: Вадим Рабінович (прес-служба нардепа)

Рабінович вважає, що, прикриваючись дефолтом, уряд готується погодитися на "вбивчі" вимоги МВФ

Нинішня влада чотири роки свого правління посилено робила вигляд, що покращує життя українців за допомогою реформ, а тепер несподівано почала лякати народ дефолтом. Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі "112 Україна".

"Дивіться, як у нас усе чудово відбувається. Чотири роки йшли успішні реформи в країні, чотири роки ми дивилися з вами на райдужні перспективи підняття економіки. Потім виходить прем'єр-міністр і каже, що у нас може бути дефолт. Тільки що все було так добре, і раптом за хвилину раз - і дефолт. Який дефолт? Ви ж тільки що були переможцями!" - заявив він.

Крім того, Рабінович вважає, що, прикриваючись дефолтом і сподіваючись отримати черговий транш кредиту МВФ, уряд готується погодитися на "вбивчі" вимоги фонду.

"Вони кажуть, що, якщо ми розірвемо відносини з МВФ і відмовимося від їх чергового кредиту, нас чекає дефолт. А про те, що після виконання всіх кабальних умов МВФ у нас не залишиться ні країни, ні людей, вони чомусь мовчать. Одне лише підвищення тарифів на газ на 60% є контрольним пострілом в голову практично всіх пенсіонерів і малозабезпечених. Але всі, крім партії "За життя", мовчать про це! Коли ми виходили на мітинг під час візиту до нас делегації МВФ, інші фракції парламенту смирненько голосували за вирубку нашого лісу, щоб показати нашу відкритість і готовність до співпраці з злочинною організацією, яка хоче зробити з українців рабів", - заявив він, зазначивши, що після перемоги партії "За життя" на виборах співпраця України з МВФ буде припинена.

"Я пам'ятаю, як прем'єр говорив ще дві свої знамениті фрази: "Я покажу, як управляти країною" і "Ніколи не буде більше підвищення цін на газ, а максимально, що сім'я заплатить, - це 20%". Ось я пропоную 20% уряду, цій купці недоумків, і платити. Сьогодні субсидії і так зашкалюють. Підвищення на газ призведе до того, що на субсидії сядуть 72% українців. Ми не можемо витримувати того, що вони роблять з нашою країною на догоду західним ляльководам. Після перемоги "За життя" на виборах ми пошлемо куди подалі МВФ і повернемо дешевий газ народу", - підсумував Рабінович.