ua en ru

Рабінович: Україні потрібно будувати прагматичні відносини з усіма країнами

Рабінович: Україні потрібно будувати прагматичні відносини з усіма країнами Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що Україні потрібно будувати прагматичні проукраїнські відносини з усіма сусідами

Україні необхідно будувати прагматичні проукраїнські відносини з усіма країнами. Таку думку висловив народний депутат і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна".

"Нам треба будувати прагматичні відносини, проукраїнські, з усіма сусідами. З усіма країнами. Нам треба вибиратися з економічної ями, в першу чергу. Яка нам різниця, введуть санкції щодо Росії чи ні? Як це позначиться на українцях? Ось що нас повинно цікавити. І поясніть мені, чому ми вимагаємо санкції від Заходу, а самі збільшуємо торгівлю з Росією? Де стратегія нашого розвитку? Де розум у цієї влади?", - сказав політик.

Він зазначив, що європейські лідери приймають тільки ті рішення, які є економічно вигідними для їх країн. В якості прикладу парламентарій навів рішення федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель про підтримку спільного з Росією проекту газопроводу "Північний потік – 2".

"Меркель кілька днів тому виступила з сенсаційною заявою, що тепер Європа повинна спиратися на самих себе, розуміючи, що американці не будуть їх просто так захищати. Зазначивши при цьому, що потрібно виробити нормальні відносини з Америкою і з Росією. Ми повинні розуміти одне – те, що європейцям буде вигідно економічно, то вони і будуть робити. Вони тому і добре живуть, що ніколи не приймають рішень з ранку на нетверезу голову, тобто економічно невигідних. Якщо якесь рішення забирає щось з кишені німця – ніколи канцлер Німеччини не прийме цього рішення. У цьому можна переконатися, згадавши рішення Меркель по "Північному потоку", – констатував народний депутат.

Рабінович також заявив, що "економіка має йти попереду політиків, і псевдопатріотизм не може бути причиною бідності більшості громадян України".

"Політика політикою, а економіка йде попереду. І це правильно. Тому в Німеччині і зарплата мінімум 1260 доларів. А у нас люди стоять на паперті з простягнутою рукою. Тому що цей псевдопатріотизм йде попереду економіки. Не може бути такого патріотизму, який відбирає в українця можливість жити. Це не патріотизм – це вбивство країни. Не може бути такого патріотизму, за яким ви зробили жебраками 95% населення і розказуєте, що ви любите Україну. Це не патріотизм. Хіба що патріотизм обжирания своєї країни. Тому ще раз. Все, що йде на користь будь-якій західній країні, вона буде робити. І ми повинні керуватися точно таким же принципом", – підсумував політик.