ua en ru

Рабінович вимагає звільнити з російського полону українського патріота Карпюка

Рабінович вимагає звільнити з російського полону українського патріота Карпюка Фото: Вадим Рабінович

Рабінович пообіцяв посприяти звільненню Карпюка

Народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович пообіцяв звільнити політв'язня Миколу Карпюка. Про це політик заявив у передачі "Хто кому Рабінович" на каналі "112 Україна".

На питання, чому за визволення українського патріота Миколи Карпюка з московських казематів ніхто не бореться, Рабінович відповів: "Я думаю, що у нашої цинічної системи зовсім немає думок про те, хто потрапив у полон. Савченко цікавила всіх тому, що з неї робили політичний проект. Мене це глибоко обурювало тоді і зараз. Потім прийшла Надя, її, так би мовити, зашельмовали, забили – і все в порядку", – говорить парламентарій.

За його словами, доля Карпюка – це "окрема моя біль", адже політик знайомий з політв'язнем багато років.

"Так наші життя переплелися, що саме з ним у мене давні, добрі відносини. Я намагався різними дипломатичними, таємними і не дипломатичними каналами домовлятися про його долю – у мене поки не вийшло", – заявив Рабінович.

Політик днями звернувся з листом до колеги в Держдуму РФ з проханням дозволити відвідати Миколу у в'язниці.

"Хоча б щоб його морально підтримати з тієї простої причини, що сьогодні обмін полоненими повністю заморожений і нікуди не рухається. Я вважаю, що Карпюк – це моя особиста справа. Я дуже серйозно до цього питання ставлюся і дуже сподіваюся, я ніколи про це не говорив, що сьогодні або завтра Миколу ми вирвемо (з полону, - ред.). А поки я хочу поїхати до нього, якщо мені це вдасться, і якийсь моральний борг я виконаю. Але повірте мені: я особисто буду боротися за те, щоб абсолютно кожен повернувся", – резюмує Рабінович.