ua en ru

Рабінович вважає головним завданням держави поліпшення купівельної спроможності населення

Рабінович вважає головним завданням держави поліпшення купівельної спроможності населення Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович назвав головні завдання держави на даний момент

Головними завданнями держави в даний момент є підвищення купівельної спроможності населення та створення умов для розвитку бізнесу. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна".

"Невмілі менеджери, яким довірено економіку країни, повинні зрозуміти, що у держави зараз усього два основні завдання: підняти купівельну спроможність населення, а також відпустити бізнес, дати йому дихати і розвиватися. І тоді економіка зробить чудеса. А у нас всі "дива" – на офшорних рахунках цих менеджерів далеко від України, вони всі чудеса обміняли на транші МВФ, які потім самі ж і розікрали!", – заявив Рабінович.

На його думку, в України є "три кити", на яких потрібно будувати економіку, і перший з них – агропромисловий комплекс.

"Сьогодні кожна країна, щоб виграти в цій гонці за благополуччя, повинна бачити свої плюси і мінуси. У нас є три кити, на яких ми повинні будувати свою економіку. В першу чергу – це аграрний комплекс. У нас неймовірні можливості в цьому відношенні, ми вже напрацювали цілий пакет законопроектів в цій галузі", – заявив нардеп.

При цьому він упевнений, що зараз, коли не налагоджений коректний облік землі, продавати її в жодному разі не можна.

"З трьома знаками оклику кажу про те, що нам не можна продавати землю зараз, коли немає навіть її обліку. В Україні необхідно створювати великі агрокомплекси і ні в якому разі не брати більше кредитів МВФ. Я чув вислів нашого міністра фінансів, де він говорить про те, що не бачить Україну у співпраці з МВФ. А тепер скажіть, навіщо ці барани віддали все, що у нас було МВФ, продали все, що живе і дихало? Чому брали кредити у МВФ під шалені відсотки?", - заявив Рабінович.

Він висловив упевненість, що, крім аграрного сектора, в Україні необхідно розвивати "хай-тек".

"Без нього ми загинемо, відстанемо назавжди... Країни, які не мають серйозних сировинних ресурсів, зобов'язані розвиватися в чомусь іншому. Для нас "хай-тек" – це вихід. Десятки тисяч українців працюють в іноземних фірмах у сфері "хай-тек", тому що Україні вони не потрібні і не можуть застосувати свої знання. Якщо ми бачимо, що це наша перевага, – ми зобов'язані його розвивати", – переконаний політик.

"Третім китом" української економіки, за його словами, має стати надійна банківська система.

"І третє – це банки. Чіткої, надійної і суворої банківської системи в спілкуванні між Сходом і Заходом сьогодні не існує. Якщо нам вдасться побудувати цю систему, ми зможемо заробляти мільярди, використовуючи вигідне геополітичне розташування. Це три основні кити, на яких має стояти економічний розвиток України. Якщо ми це зрозуміємо і почнемо втілювати – буквально за рік-два вийдемо з кризи", – зазначив парламентарій.

Він також розповів про програму економічного розвитку України, яку розробляє партія "За життя" за участю західних "акул бізнесу".

"Розумний уряд має думати стратегічно, а не займатися дерибаном економіки країни і освоєнням потоків. Вкотре Україні дали 11-е знизу місце з 156 країн щодо можливостей ведення бізнесу, десь між Сенегалом і Сирією. Влада повинна створювати умови для ведення бізнесу, а не навпаки, вбивати його податками!.. Ми зараз розробляємо програму економічного розвитку країни, будемо її затверджувати на міжнародному рівні, підтверджувати у "акул бізнесу", щоб вони направляли сюди інвестпотоки. Ми повинні пестити і плекати приватний бізнес, щоб гроші з'явилися в Україні", – резюмував Рабінович.