ua en ru

Рабінович продав свою землю, щоб "віллу Льовочкіна повернули Україні"

Рабінович продав свою землю, щоб "віллу Льовочкіна повернули Україні" Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович вніс у суд Ніцци 400 тис. євро застави

Народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович вніс у суд Ніцци 400 тис. євро застави, щоб повернути народу України віллу одного з лідерів "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна вартістю 40 млн євро. Про це політик заявив у програмі "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"У нас всі хочуть боротися з корупцією до приходу до влади. А з того моменту, як прийшли, вони починають брати в ній участь. Так далі жити не можна – і я довів це, коли вніс заставу французькому суду в 400 тисяч євро із задекларованих грошей за продаж своєї землі, для того щоб вілла Льовочкіна була повернена Україні", – заявив парламентарій.

Головною причиною тотальної корупції в Україні політик назвав безкарність.

"Будь-корупціонер може виїхати за кордон після чергової зміни влади. Саме тому я перший, хто підняв тему можливого арешту майна казнокрадів за кордоном", – підкреслив лідер партії "За життя".

Як приклад "абсолютної безкарності" Рабинович навів ситуацію навколо народного депутата, одного з лідерів партії "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна – "одного з тих, який ні дня не працював у бізнесі, вніс у декларацію мільярди".

"Я перший в Україні політик, який поїхав у Францію і домігся того, щоб суд Ніцци заарештував віллу Льовочкіна, розташовану в одному з найдорожчих районів Лазурного берега. Після цього я звернувся до всіх правоохоронних органів України, щоб вони продовжили і довели до кінця розпочату мною розслідування. Я звернувся до всіх людей, щоб запевнити (і роблю це ще раз!): я заарештував віллу Льовочкіна не для себе, не на користь Рабіновича, а на користь України, тому що ці гроші повинні були залишитися в нашій країні і працювати на нашу економіку, кредитувати бізнес, розвивати суспільство", – нагадав політик.

За його словами, була подана апеляція, але і її Льовочкін програв – французький суд не зняв арешт з його нерухомості у Франції.

"І зараз я поясню, чому Льовочкін зі своєю "гоп-компанією" сидів спокійно: за законами Франції, щоб зараз на три роки заарештувати цю віллу і передати її на користь Україні, потрібно внести заставу – 1% від її ринкової вартості, і це 400 тисяч євро. Чому? Та тому що "скромний будиночок" Льовочкіна коштує 40 мільйонів євро! Але, природно, що українська сторона таких величезних грошей не дала. І Льовочкін прекрасно знав, що ніхто нічого не дасть, він з усіма все порішав", – розповів Рабинович.

Тоді лідер партії "За життя", за його словами, прийняв рішення перевести у французький суд гроші, виручені від продажу належить його родині земельної ділянки.

"Я вніс свої 400 тисяч євро для того, щоб ми вже завтра жили, нехай і трошки, але вже в іншій країні, щоб ці "урки" не думали, що вони виїдуть за кордон, і там будуть від нас ховатися. Я думаю, що завдано колосального удару по корупції в одному – вони більше не відчувають себе безкарними, вони тепер розуміють, що і там їх можна дістати. І всі ці бойки і льовочкіни тепер будуть думати – виводити чи не виводити гроші з країни", – упевнений парламентарій.

За словами політика, справа навіть не в конкретних Льовочкіна і Бойка, а в таких ось "льовочкіних" і "бойках", яких у нашій країні десятки, і які продовжують тягнути з України останнім.

"Я зробив свою роботу і, швидше за все, за її підсумками наші правоохоронці зроблять свій висновок (не виключаю, звичайно, що він може бути і на користь Льовочкіна!). Але зате я знаю точно, що вже завтра на мене обрушиться новий шквал всяких гидот, який буде показувати брехливий канал "Інтер", навіть незважаючи на те, що їм вже і розповідати про мене нічого. Але я пишаюся собою, і вважаю, що це чергова перемога на шляху визволення нашої країни від корупціонерів. А "Інтер" нехай покаже ще якогось чоловіка, який продав свою землю – і заплатив за те, щоб Україна була повернута нерухомість вартістю в 40 млн євро. Тому я вважаю цей день – днем перемоги партії "За життя", – підсумував Рабінович.