ua en ru

Рабінович закликав заборонити виїзд Гонтаревій за кордон

Рабінович закликав заборонити виїзд Гонтаревій за кордон Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович направив звернення до НАБУ

Правоохоронні органи повинні негайно заборонити виїзд з України голови Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтаревої і почати розслідування цілого списку її фінансових злочинів. Відповідне звернення направив в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) народний депутат Верховної Ради, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

У своєму депутатському зверненні Рабінович вимагає невідкладно вжити всі необхідні заходи для тимчасового обмеження Гонтаревої у виїзді за межі України, а також просить негайно приступити до розслідування "кричущих фактів діяльності голови НБУ".

Крім того, народний депутат закликав директора НАБУ Артема Ситника розслідувати факти "виведення з України за час правління Гонтаревої НБУ від 3,5 до 5 млрд доларів, а також фактичного розкрадання коштів рефінансування українських банків".

Рабінович покликав Ситника зробити все залежне від НАБУ, яке депутат вважає ефективним органом боротьби з корупцією в Україні, щоб конкретно Гонтарева була притягнута до відповідальності за ці та інші злочини у фінансовій сфері.

"Прийняти негайно всі необхідні заходи для тимчасового обмеження у виїзді за межі України Валерії Олексіївни, щоб забезпечити притягнення її до кримінальної відповідальності за скоєні злочини. Прошу взяти вирішення даного питання під особистий контроль", – написав Рабінович.

На закінчення лідер партії "За життя" попросив директора НАБУ повідомляти йому про результати розгляду даного запиту та вжиті заходи.