ua en ru

Рабінович закликав розібратися з відвідуваністю засідань Ради Льовочкіним

Рабінович закликав розібратися з відвідуваністю засідань Ради Льовочкіним Фото: Вадим Рабінович (прес-служба партії "За життя")

За словами Рабіновича, Льовочкін відсутній в Раді, але за нього регулярно хтось відмічається

Народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович закликав розібратися з відвідуваністю засідань Верховної Ради народним депутатом від "Опозиційного блоку" Сергієм Льовочкіним. Про це Рабінович заявив у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

"Біля мене у Верховній Раді праворуч стоїть стілець, на ньому сидить... справжній привид. На цьому стільці напис – "Льовочкін", але я ніколи його не бачив праворуч від себе – його просто немає в Раді. І ось я довідався про одну цікаву річ: виявляється, цей привид кожен день відзначається в Раді – і не просто карткою, а ще й розписується, і, між іншим, отримує зарплату. Так от, я подаю в Генеральну прокуратуру і НАБУ запит, в якому прошу звірити польоти пана Льовочкіна за кордон під час його відсутності, і ті сотні тисяч, які він викрав у держави. Крім того, я вимагаю розібратися з тим, хто розписується за пана Льовочкіна під час його відсутності. В цьому нічого такого немає – це для порядку", – підкреслив парламентарій.

Лідер партії "За життя" також заявив, що є лояльні "Опозиційному блоку" ЗМІ, які "демонструють українцям зовсім іншу картинку".

"Я думаю, що тепер треба пояснити, як же це так, що Льовочкіна в Раді начебто і немає, а він там є... Привид? Тоді журналістів я хочу попросити: будь ласка, наводьте камери на крісло фантома, раптом він виявиться в якихось інфрачервоних променях", – каже Рабінович.

На його думку, депутати з "Опозиційного блоку" вже дискредитували себе голосуваннями "синхронно з владою".

"Такі, як Льовочкін, зуміли пронести корупцію навіть туди, де сидять депутати. На жаль, сьогодні скрізь, де знаходиться бенефіціар української корупції Льовочкін і його "Опоблок" – одні нещастя. Після голосування за судову реформу – реально, краще б вони всі самоусунулися", – резюмував Рабінович.

Раніше Рабінович заявляв, що, проголосувавши за судову реформу, фракція "Опоблоку" "зрадила своїх виборців".