ua en ru

Рабінович закликав політиків "сісти в один човен" і почати будувати країну

Рабінович закликав політиків "сісти в один човен" і почати будувати країну Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що політичних гравців потрібно змусити виконувати передвиборчі обіцянки

Представники всіх політичних сил України повинні "сісти в один човен" і почати будувати країну. Таку думку висловив народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі програми "Велика інтерв'ю" на телеканалі NewsOne.

"За всі 26 років незалежності України політики навмисно стравлювали людей, навішуючи їм ярлики "москалів" чи "бандерівців". Поки люди з'ясовували, хто з них "більше українець", політики нахабним чином обкрадали, розтягували, розривали країну. Потрібно припиняти сваритися і почати будувати Україну!", – заявив парламентарій.

На думку нардепа, для повернення віри людей у політиків і вирішення першочергових завдань у державі потрібно призначити компетентних менеджерів на ключові напрямки, а також змусити основних політичних гравців займатися виконанням передвиборних обіцянок, а не "поділу портфелів".

"На наступних виборах народ має голосувати не за тих, хто обіцяє посадити "папєрєдніков". По-перше, швидше за все, в реальності садити нікого такий політик не стане. По-друге, це контрпродуктивно. Люди повинні голосувати за конструктивну ідею, а також розуміти, що наймають не бога, а менеджера, який виконує певний набір функцій, пов'язаних з управлінням державною машиною. Країна – це корпорація, якою мали керувати компетентні люди. Якщо наша мета – налагодити відносини з США, значить потрібен чоловік, якому під силу вирішити цю задачу. Якщо потрібні хороші відносини з РФ – потрібно знайти кращого комунікатора з росіянами. Всі політики повинні "сісти в один човен" і будувати велику країну! Не потрібно цього боятися", – підкреслив політик.

Він заявив, що готовий подати приклад тим політикам, які після кожних виборів влаштовують "чехарду", пов'язану з квотним розподілом місць у міністерствах і відомствах.

"Я як голова партії "За життя" зобов'язуюсь після перемоги на виборах не займати ні одного з державних постів, тому що вважаю своїм обов'язком контролювати виконання передвиборчих обіцянок, даних нашою політичною силою. Одним з перших законів, який ми приймемо у Верховній Раді, буде закон про залучення політиків до кримінальної відповідальності за невиконання передвиборних обіцянок. Я такий законопроект вже вніс у Раду", – констатував Рабінович.

Політик також заявив, що у разі перемоги його партії на виборах він має намір очолити парламентську фракцію.

"Потрібно будувати систему, в якій глава політичної сили, що перемогла на виборах, не буде йти в прем'єр-міністри, а буде втілювати в життя програму своєї партії. Особисто я хочу вперше очолити фракцію, яку після закінчення парламентської каденції назвуть кращою за всю історію існування Верховної Ради, тому що вона виконала всі пункти передвиборчих обіцянок. І ми доведемо, що це цілком реально", – резюмував нардеп.