ua en ru

Рабінович попередив в.о. голови ДФС, що прийде до нього з мітингувальниками

Рабінович попередив в.о. голови ДФС, що прийде до нього з мітингувальниками Мирослав Продан (фото - Українські новини)

Рабінович заявив, що ДФС сьогодні є "одним з найскладніших відомств"

Народний депутат Вадим Рабінович разом з мітингувальниками планує розпочати пікет Державної фіскальної служби (ДФС), як тільки будуть виконані вимоги його партії "За життя". Про це він заявив в ефірі телеканалу "112-Україна".

Як відомо, серед вимог партії Рабіновича: офіційне звільнення Валерії Гонтаревої та притягнення до відповідальності її заступника на посаді глави НБУ Катерини Рожкової.

"Ми послідовно займаємося Гонтаревою і Національним банком. З багатьох причин: якщо не знищимо цей гнійник, в країні нічого не вийде. Думаю, ми доб'ємося звільнення Гонтаревої і залучення Рожкової до кримінальної відповідальності. І наступним у нас буде пан Продан (в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, – ред.). Адже не дарма Державну фіскальну службу називають сьогодні одним з найбільш складних відомств. Пан Продан, як тільки ми закінчимо з Гонтаревою, чекайте партію "За життя" у себе", - заявив нардеп.

На його думку, після наведення ладу в банківській системі країни, в першу чергу, "необхідно братися за фіскальну". "Фіскальна система – наступна сфера, після фінансово-банківської, де потрібно встановити порядок у країні, щоб рухатися вперед", – сказав Рабінович, пояснивши таке рішення зростанням корупції на митниці.

Він також зазначив, що на початку жовтня на підставі рішення слідчого судді відбувся обшук в будинку брата чоловіка, який на Вінницькій митниці "системно збирав хабарі".

"Силовики помітили, що він щось почав викидати, і ось, будь ласка, на клумбі були знайдені 114 тисяч доларів. Дорогі українці, виявляється, на клумбі кожного, хто працює на нашій українській митниці, сьогодні можна знайти 100 тисяч доларів. Шановний пан Продан, якщо у вас кожен чиновник знаходить на клумбі 100 тисяч доларів, то уявляєте собі, як можна збільшити бюджет держави, якщо буде лад у вашому відомстві. Ось де наші запаси лежать, ось де треба вчитися, як жити. Йдемо всі копати під митницю", – резюмував Рабінович.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook повідомив про затримання співробітника Вінницької митниці, якого підозрюють у систематичному оформленні товарів без повної сплати податків, із залученням керівництва Вінницької митниці. За місцем проживання брата затриманого митника було знайдено 114 тисяч доларів.