ua en ru

Рабінович: "Опоблок" не підтримує відставку Гонтаревої через "преференції"

Рабінович: "Опоблок" не підтримує відставку Гонтаревої через "преференції" Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович пояснив, чому "Опоблок" не хоче звільнення Гонтаревої

"Опозиційний блок" не підтримує відставку голови Національного банку Валерії Гонтаревої, так як належить його лідерів – Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна – банк "Кліринговий дім" отримує від керівництва НБУ преференції. Про це в прямому ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Фракція "Опозиційний блок" не хоче звільнення, – і це мене зовсім не дивує. Банк "Кліринговий дім", створений Льовочкіним і Бойком, чудово отримував преференції керівництва НБУ. А те, що при цьому вся країна Гонтареву ненавидить – ні Льовочкіна, ні Бойко не цікавить!", – зазначив Рабінович.

Він підкреслив, що має намір "безумовно" голосувати за відставку Валерії Гонтаревої.

"Є чимала заслуга у звільненні Гонтаревої і нашої партії "За життя". Десятки тисяч людей під прапорами партії стояли за це у Нацбанку багато-багато днів. І ми обов'язково в четвер, якщо парламент проголосує за відставку Гонтаревої, відзначимо це салютом в Києві. Знаєте, як під час Другої світової, після звільнення міст робили салюти. Перший у цьому сенсі для нас салют – звільнення Гонтаревої. Наступний буде присвячений Супрун (в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, – ред.), її звільненням будемо принципово займатися відразу після Гонтаревої, і салют №2 потім обов'язково влаштуємо", – сказав парламентарій.

При цьому першого заступника голови НБУ Якова Смолія, кандидатуру якого президент запропонував на посаду голови Нацбанку, політик охарактеризував як "чиновника з тієї ж команди".

"Смолій на даний момент може отримати хоч якийсь кредит довіри, якщо продемонструє, що він не буде йти курсом розкрадання країни і знищення національної валюти та банків. Мені Смолій в цій посаді поки що видається меншим із зол. У будь-якому випадку залишити Гонтареву на цій посаді – це абсолютно неприпустимо! І звільнення Гонтаревої для нас – початок переходу до розумного управління країною", – резюмував Рабінович.