ua en ru

Рабінович звинуватив БПП, "Опоблок" і "Народний фронт" у знищенні демократії

Рабінович звинуватив БПП, "Опоблок" і "Народний фронт" у знищенні демократії Фото: Вадим Рабінович (прес-служба)

Рабінович розкритикував голосування по закону про КСУ

Народний депутат, голова підкомітету ВР з прав людини і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович звинуватив БПП, "Опоблок" і "Народний фронт" у знищенні демократії. Про це він заявив в прямому ефірі телеканалу "112-Україна".

"Після цього божевільного голосування в Раді по закону про Конституційний суд — а я подав депутатський запит на грубі порушення Регламенту з боку Парубія і Геращенко, виник правовий колапс. В Регламенті ВР один порядок обрання омбудсмена, а в законі інший, прямо протилежний. Абсолютно у всіх демократичних країнах голосування за омбудсмена проводиться таємно. Це норма демократії", - заявив він.

Крім того, політик зазначив, що зазвичай при демократіях посаду омбудсмена віддають представнику опозиції, "як стримуючий важіль".

"Представник ООН вже звернувся до Ради з проханням не політизувати ситуацію з обранням омбудсмена. Але у нас демократія "поділу України", а при такому розподілі посада омбудсмена вже обіцяна Людмилі Денісовій з "Народного фронту". У нас шахраї в Раді сидять один на одному. Щоб їх не "кинули" при голосуванні, вони провели норму відкритого голосування з метою "кнопкодавити". Це, в свою чергу, має примусити "Опоблок" підтримати "недокоаліцію". Тепер уже всім зрозуміло: без голосів "Опоблоку", що віддає інтереси виборців, голосування провладних фракцій нелегітимні!", - заявив Рабінович.

"Я вам можу гарантувати — "Народний фронт" доб'ється, щоб Денісова стала омбудсменом. Я її особисто не знаю. Можливо, вона найкращий кандидат на цю посаду. Однак процедура вже порушена, плювали вони на закони і норми демократії, а також на те, що зазвичай опозиція отримує право на контроль за владою, в тому числі і з боку омбудсмена! Така ж ситуація, це коли "омбудсмен від влади" буде спостерігати за дотриманням прав людини самою цією владою. Яка тут демократія? Таке вже зробили, коли звільнили Гордієнка і розформували Держфінінспекцію. Тепер ніхто не спостерігає за використанням бюджетних, тобто наших з вами грошей, а також за фінансовими діями Кабміну. Немає такої держструктури! А ми всі пам'ятаємо, які вони чесні люди, скільки крадіжок розкрив тоді Гордієнко, на мільярди! Такого світ ще не бачив!" — переконаний нардеп.

"Немає ніякої коаліції в Раді, це фікція. Якщо б, прости господи, "Опоблок" не дав своїх 25 голосів, то не було б ніякого закону, і не було б цієї антидемократичної передачі диктаторських повноважень президенту... Це нова "ширка" БПП-Народний фронт-Опоблок провела ці антидемократичні норми на догоду домовленостями про "розподіл України". Нам всім треба пам'ятати про це на найближчих виборах!", — резюмував Рабінович.