ua en ru

Рабінович назвав "вбивством" рекомендації МВФ Україні

Рабінович назвав "вбивством" рекомендації МВФ Україні Фото: Вадим Рабінович (прес-служба партії "За життя")

На думку Рабіновича, рекомендації МВФ "йдуть врозріз з інтересами країни та її громадян"

Рекомендації Міжнародного валютного фонду (МВФ) для одержання Україною чергового траншу фінансової допомоги йдуть врозріз з інтересами країни та її громадян. Таку думку в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна" висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Європа робить те, що вигідно їй. Швейцарія робить те, що вигідно Швейцарії. А ми повинні робити те, що вигідно Україні і її громадянам. А не чекати кожен раз, що ще одне міжнародне агентство скаже: "А тепер спробуйте посипати їх дустом", – і сипати дустом. Я читав рекомендації, які дав МВФ для отримання наступного траншу. Може, ми самі вже краще застрелимся?", - зазначив Рабінович.

За його словами, виконання таких вимог МВФ завдасть шкоди низці галузей української економіки, а також безпосередньо самим громадянам країни.

"Знову продати землю, знову пенсії, знову, знову, знову. Що це за організація така?! І ми її слухаємо, і все. Вони нам потрібні, то вони нам не потрібні. Ви розумієте, не можна продати Україну, в тому числі і МВФ. Треба їм сказати: Україна не продається! Так не можна, хлопці. Будь-яка людина або організація, яка робить погано для жителів України, для країни – вона автоматично ворожа для нас. А якщо ми підтримуємо ворога, то ми взагалі не розуміємо, що робимо", – переконаний нардеп.

Він також заявив, що потрібно "ретельно розібратися в цьому питанні і відхилити умови співпраці, шкодять Україні".

"Повторюю: нові вимоги МВФ для України – абсолютна вбивство. Я хочу, щоб ви це почули і зрозуміли. І у нас немає іншого шляху, крім як закінчити цю вакханалію – побиття нашої промисловості, побиття нашого сільського господарства, побиття людей, яких намагаються зробити якимось придатком", – заявив політик.

Як відомо, Рабинович давно виступає за перегляд відносин України і Міжнародного валютного фонду, а також за те, щоб країна обирала свій курс самостійно і виходячи з власних інтересів, а не орієнтуючись на думку інших держав або міжнародних організацій.