ua en ru

Рабінович назвав брехнею заяву Клімкіна про боротьбу з корупцією в Україні

Заяви міністра закордонних справ України Павла Клімкіна в інтерв'ю BBC World і SkyNews про те, що проблеми у співпраці з МВФ виникли через корупцію при минулій владі, - неприкрита брехня. Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку", голова парламентського підкомітету з прав людини Вадим Рабинович.

За його словами, "досить прочитати останню заяву глави МВФ Крістін Лагард, щоб зрозуміти, що мова йде про корупцію за нинішньої влади, яка керує Україною вже без малого 2 роки".

"Клімкін перестарався у грі під назвою "вали все на попередників". Коментуючи Лагард, він став розповідати про те, як хороша нинішня влада бореться з корупцією в попередній владі. Але Лагард адже чітко сказала: МВФ може припинити співпрацю через корупцію нинішньої влади. Не корупцію Януковича, Лазаренка чи Брежнєва, а корупцію уряду Яценюка, в який входить і сам Клімкін. Так що при порівнянні слів голови МЗС із заявою Лагард брехня стає очевидною", - зазначив політик.

На думку депутата, "свідома брехня" на тему корупції означає одне: влада не збирається з нею боротися.

"Вони будуть шукати все нові способи виправдання, якщо знадобиться, звинуватять у ній навіть князя Володимира або княгиню Ольгу, - лише б піти від відповідальності і продовжувати доїти бюджет на свій розсуд", - додав Вадим Рабинович.

Як зазначає прес-служба партії, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін, коментуючи заяву голови МВФ про можливість припинення співпраці з Україною, заявив в інтерв'ю телеканалу SkyNews": "При Януковичі Україна була тотально корумпованою країною. За півтора року ми створили інституційну рамку для боротьби з корупцією".

Рабінович вважає, що ця "рамка" не тільки грабує українців, але навіть зупиняє співпрацю з МВФ".