ua en ru

Рабінович: гідний рівень життя може забезпечити лише сильна держава

Рабінович: гідний рівень життя може забезпечити лише сильна держава Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За його словами, світові рейтинги свідчать про погіршення загальної ситуації в Україні

Світові рейтинги, зокрема рейтинг рівня життя, свідчать про погіршення загальної ситуації в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"У світовому рейтингу рівня життя Україна нарівні з країнами 4-го світу. Влада розповідає про розвиток і реформи. Так чому ж Україна завжди "попереду планети всієї", коли справа стосується антирейтингів? Ось знову, наприклад: у світовому рейтингу рівня життя Україна посіла 112-е місце, опинившись між Бангладешем та Буркіна-Фасо. Вище нас такі країни, як Чехія (26 місце), Польща (32), Угорщина (45), Білорусь (95), Молдова (98)", – розповів політик.

Він зазначив, що в цілому з 2016 року в даному рейтингу Україна втратила п'ять позицій.

"Це означає, що ситуація в країні лише погіршується. Рівень життя в державі оцінюють на основі результатів опитувань громадян цих країн по ряду категорій. Це, зокрема, економіка, соціальна сфера, охорона здоров'я і персональна свобода громадян. Найнижчу оцінку Україна отримала у сфері охорони здоров'я – результати вбивчої медичної реформи Супрун не змусили себе чекати!", – підкреслив нардеп.

На його думку, нинішня влада "катастрофічно не справляється з економікою, знищує соціальну сферу, а медицину перетворює на каральний інструмент для незаможних".

"Влада просто не здатна вивести країну з того піке, в яке сама загнала, вони не мають плану відновлення економіки, не знають, як будувати країну. Для того, щоб налагодити економіку, забезпечити гідну "соціалку" і турботу про здоров'я громадян, необхідна по-справжньому сильна держава – і ми її обов'язково побудуємо після виборів", – додав Рабінович.