ua en ru

Рабинович на акції під НБУ назвав Гонтареву і Льовочкіна "бандою минулого"

Рабинович на акції під НБУ назвав Гонтареву і Льовочкіна "бандою минулого" Фото: Вадим Рабінович на мітингу під НБУ (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович заявив, що ОБ "заступився" за Національний банк

Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович назвав главу Національного банку України (НБУ) Валерій Гонтареву та народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна "бандою минулого". Про це Рабінович заявив в ході безстрокової акції протесту під НБУ.

"А можна питання. Чому раптом "Опозиційний блок" заступився за Національний банк? Відповідь у вас є. Тому що вони крадуть разом. Тому що за цю миску, в яку насипають, вони продовжують продавати владі людей. У нас проблема влади і проблема опозиції. Якщо ви пам'ятаєте, навіть коли перемагав Янукович, Тігіпку віддали 12-13% люди. І на другий день він продав людей і пішов в одну і ту ж групу. Сьогодні відбувається те ж саме. На мій превеликий жаль, опозицію купують, а кого не можуть купити, залякують, відкривають кримінальні справи. Так от я хочу сказати. Вони нас не залякають. Я повернувся до вас з допиту. Ми повернемося до вас з допиту. А вони з нього не повернуться. І нічого не допоможе їм. Національний банк України є сьогодні корупційним гніздом. Гонтарева і Рожкова винні в тому, що вони обікрали людей. Тому і цій Гонтаревій, і цьому Льовочкіну ми говоримо одне: "Ви банда минулого. І за вами немає майбутнього. І Україна піде без вас!", – підкреслив політик.

Політик підкреслив, що Національний банк України давно перестав бути національним, а перетворився в "корумповану годівницю".

"Звіту, як і звіту, до речі, уряду, ми не дочекаємося. Ми просто повинні зробити для себе висновки, дуже прості. Національний банк перетворився на корумповану годівницю для групи чиновників, які прийшли до влади. Національний банк перетворився в ту групу, яка обкрадає кожного українця, відбираючи його кожне заощадження не тільки в банках, але і на гривні, на курсі гривні, на якому вони грають кожен раз. Національний банк України перестав бути національним і перестав бути банком, це корумпована кормушка. Тому ми тут стоїмо", – резюмував Рабінович.

alt

Нагадаємо, раніше Рабінович заявив, що очищення влади України треба починати з Національного банку, який, на його думку, є "коренем всіх бід" держави.