ua en ru

Р.Сафіуллін: В Україні протягом 2010 р. відпочили та оздоровилися 54% школярів або 2 млн 361 тис. дітей

В Україні протягом 2010 р. відпочили та оздоровилися 54% школярів або 2 млн 361 тис. дітей. Про це сьогодні заявив на всеукраїнській нараді з питань підведення підсумків оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2010 р. міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, передає кореспондент РБК-Україна.
Міістр зазначив, що у 8 регіонах, серед яких Луганська, Харківська, Черкаська, Київська, Хмельницька, Донецька, Дніпропетровська обл. та місто Севастополь кількість дітей шкільного віку, які оздоровилися та відпочили, перевищила 60%.
"Водночас, у 6 областях не виконане завдання уряду (щодо оздоровлення дітей). Показники відпочинку та оздоровлення дітей становлять менше 50% (Кіровоградська (38%), Херсонська (37%), Львівська (26%), Крим (29%) та Київ (26%). Власне оздоровленням забезпечено лише 28,6% дітей. Решта отримали відпочинкові послуги. Причому переважно при шкільних таборах", - заявив міністр.
Р.Сафіуллін наголосив, що однією з проблем оздоровчої кампанії став низький рівень оздоровлення вихованців інтернатів.
"За літній період оздоровлено 1,5 млн дітей пільгових категорій. З них дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - 94%, дітей-інвалідів - 44,5%, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей - 66,8%", - наголосив Р.Сафіуллін.
За його словами, недостатній рівень оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування зафіксований у Херсонській, Житомирській, Запорізькій, Закарпатській обл. Причому в Житомирській і Луганській обл. сталися нещасні випадки, внаслідок яких згинули двоє вихованців шкіл-інтернатів.