ua en ru

Р.Сафіуллін: В Україні рівень фінансування оздоровлення та відпочинку дітей за останні 3 роки збільшився в 1,3 рази - до 1,4 млрд грн

В Україні рівень фінансування оздоровлення та відпочинку дітей за останні 3 роки збільшився в 1,3 рази - до 1 млрд 486 млн 387 тис. грн. Про це сьогодні заявив на всеукраїнській нараді з питань підведення підсумків оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2010 р. міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Слід зазначити, що рівень фінансування за останні 3 роки збільшився в 1,3 рази. Вартість одного дня перебування дитини в оздоровчому закладі зросла на 13% порівнянно з минулим роком і становить за даними Держкомстату 119 грн", - наголосив Р.Сафіуллін.
Р.Сафіуллін зазначив, що з цієї суми його міністерство використало 193 млн грн, Міністерство охорони здоров'я - 16 млн 489 тис. грн, Мінагрополітики - 7 млн 400 тис. грн, Мінпраці і соцполітики - 52 млн грн. За даними з регіонів з початку оздоровчого сезону використано 1 млрд 217 млн 498 тис. грн.
За словами міністра, негативним чинником використання бюджетних коштів є те, що їх розпорядниками визначаються декілька обласних структур: Управління сім'і, молоді та спорту, Управління освіти і науки, Управління соціального захисту, Управління АПК, Служба у справах дітей. Він зазначив, що фактично це не дає змоги дієво контролювати використання коштів.
"У зв'язку з цим міністерство порушило клопотання перед премєр-міністром щодо запровадження єдиного механізму фінансування через зосередження коштів у одного головного розпорядника, як на центральному (на рівні Міністерства у справах сім'ї молоді і спорту), так і на місцевому рівнях (структурні підрозділи у справах сім'ї та молоді)", - заявив Р.Сафіуллін.