ua en ru

Р.Кузмін дав згоду на затримання і доставку до суду Ю.Тимошенко 24 травня, – В.Пшонка

Р.Кузмін дав згоду на затримання і доставку до суду Ю.Тимошенко 24 травня 2011 р. і генпрокурор Віктор Пшонка був про це повідомлений. Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка в ефірі телеканала "Інтер".
"Слідчий, відповідно до чинного законодавства, змушений був поставити питання перед судом, за згодою прокурора, який наглядає, про затримання та доставку Юлії Тимошенко до суду. Що ним і було зроблено. Затримання - це доставка в суд і вже суд вирішує заарештувати чи ні у строк визначений чинним законодавством. Також, закон вимагає обов'язкову згоду прокурора, який наглядає і таку згоду дав Ренат Кузмін, а за слідством Головного слідчого управління генпрокуратури наглядає перший заступник, Р.Кузьмін. Можу повідомити, що я був поставлений до відома, що все робиться відповідно до вимог закону і Ю.Тимошенка знаючи про рішення суду, у вівторок 24 травня з'явилася. Все було зроблено публічно і ніякої конспіративності не було", - заявив В.Пшонка.
Нагадаємо, що 24 травня Ю.Тимошенко була затримана в будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури для проведення слідчих заходів, після семигодинного допиту вона була звільнена. Після допиту Ю.Тимошенко доставили до суду для обрання їй запобіжного заходу у вигляді арешту. Р.Кузьмін повідомив, що в генпрокуратурі не бачать необхідності в арешті Ю.Тимошенко, але можуть вдатися до цього заходу в майбутньому.