ua en ru

П'ятницький: ЗВТ з ЄС передбачає відмову від експортних субсидій на сільгосппродукцію в торгівлі з Україною

Зона вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС передбачає відмову від експортних субсидій на сільгосппродукцію в торгівлі з Україною. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" заявив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький.

"З європейцями ми домовилися про те, що вони відмовляються від експортних субсидій на сільгосппродукцію в торгівлі з Україною. Це дуже важливо. Європейська єдина сільгоспполітика спрямована на внутрішню підтримку, вона для їх внутрішнього ринку. А для нас важливо, щоб їхня сільгосппродукція не субсидувалася при експорті до України. І Європейський Союз взяв на себе зобов'язання внести відповідні зміни до свого законодавства. Ми теж змусили їх міняти свої директиви", - сказав П'ятницький.

Він додав: "З європейського боку... залишається достатньо обмежена група продукції, по якій є так звані тарифні квоти. Там європейці нічого не знижують, а просто дають об'єм, на який мито нуль. Сюди увійшли м'ясна продукція, частина молочної, зернові, похідні від зернових, цукор. Фрукти-овочі лібералізувалі повністю".