ua en ru

П'ять фігурантів "газової схеми" погодилися на угоду зі слідством, - НАБУ

П'ять фігурантів "газової схеми" погодилися на угоду зі слідством, - НАБУ Фото: головний фігурант "газової справи" Олександр Онищенко

Вони вже надали важливі для слідства свідчення

П'ятеро фігурантів "газової справи" народного депутата Олександра Онищенка визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством. Про це повідомляє пресс-служба Національного антикорупційного бюро.


"Серед них - директор біржі "Львівська універсальна", директор товарної біржі "Центр" і брокер однієї з бірж, які організували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату Олександру Онищенко. Також угоду зі слідством уклали куратор і відповідальна за створення фіктивних підприємств особа, через які виводилися кошти від перепродажу газу", - йдеться в повідомленні.

"У даному випадку підозрювані активно співпрацювали зі слідством, дали цінні викривальні покази щодо організаторів злочину, а інкриміновані їм статті дозволяли укласти угоду з прокурором. При цьому питання законодавчого врегулювання механізму угоди зі слідством у корупційних правопорушеннях, підслідних НАБУ, не втрачає своєї актуальності", - пояснив глава НАБУ Артем Ситник.

Нагадаємо, раніше по справі про "газових схемах" був допитаний голова Державної фіскальної служби (ГФС) Роман Насиров.