ua en ru

Путін заявив про скорочення 755 працівників дипмісій США в Росії

Путін заявив про скорочення 755 працівників дипмісій США в Росії Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Йдеться про дипломатів та технічних працівників посольств і консульств

Президент Росії Володимир Путін повідомив, що 755 працівників американських дипломатичних місій мають покинути РФ. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Росія-1" 30 липня 2017 року.

"Тисяча з гаком співробітників - дипломатів та технічних працівників працювали і досі ще працюють у ці дні в Росії. 755 повинні будуть припинити свою діяльність", - наголосив Путін.

При цьому він підкреслив, що "це чутливе".

Нагадаємо, 28 липня 2017 року Сенат США схвалив нові санкції проти Росії. У зв'язку з цим МЗС РФ оголосив про заходи у відповідь щодо Вашингтона.

Передбачається, що з 1 вересня кількість дипломатичних і технічних співробітників, які працюють у посольстві США в Москві, в генеральних консульствах у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, має бути скорочено до 455 осіб - саме стільки російських дипломатів і співробітників технічного персоналу працюють зараз у США після висилки Вашингтоном частини диппрацівників.

Крім того, як ідеться в заяві, російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору.