ua en ru

Путін запевнив, що не буде вторгатися на схід України

Путін запевнив, що не буде вторгатися на схід України Фото: Володимир Путін

Про це Путін заявив під час зустрічі з Президентом Чехії в Москві

Президент Росії Володимир Путін запевнив Президента Чехії Мілоша Земана, що не буде вторгатися на схід України. Про це Земан заявив в інтерв'ю про підсумки зустрічі в Москві з Путіним празькому інтернет-видання iDNES.cz, передає Радіо Свобода.

"Президент Путін мене запевнив, що вторгнення схід України не загрожує", - заявив Земан.

Чеський лідер також вважає, що у зв'язку з цим санкції Європейського союзу щодо Росії можуть бути скасовані ще до кінця цього року.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка цієї думки президента Чехії не поділяє.

"Санкції, введені ЄС, тісно пов'язані з мінськими угодами. Мінські угоди поки не виконуються, при цьому передбачається їх виконання протягом усього поточного року. Тобто не можна реально передбачити, що мінські угоди будуть виконані ще перед кінцем цього року", - зазначив голова уряду Чехії.

Отметим, что согласно Конституции, Чехия является парламентской республикой. И хотя номинально главной государства является Президент, именно премьер-министр определяет приоритеты внутренней и внешней политики, а возглавляемый им кабинет занимается их реализацией.

Так само ряд чеських громадських організацій виступила з заявою, в якій звертається увага на підтримку, на думку авторів документа, Земаном "гібридної війни» Росії проти України під час його візиту в Москву.

Нагадаємо, нещодавно Президент Росії Володимир Путін заявив про готовність відновити відношення з країнами Європи, розраховуючи на допомогу Президента Чехії Мілоша Земана.

Путін запевнив, що не буде вторгатися на схід України

Фото: Володимир Путін і Мілош Земан