ua en ru

Путін "всерйоз побоюється" нестабільності і заворушень в Росії, - ЦРУ

Путін "всерйоз побоюється" нестабільності і заворушень в Росії, - ЦРУ Фото: Володимир Путін

Путін може перейти до ще більш жорсткого стилю правління

Президент Російської Федерації Володимир Путін "всерйоз побоюється" нестабільності і заворушень в Росії. Про це заявив глава підрозділу ЦРУ по спостереженню за Росією Пітер Клемент, повідомляє "Голос Америки".

Як повідомляється, Клемент припускає, що Путін, ймовірно, висуне свою кандидатуру на виборах в 2018 році і може перейти до більш жорсткого авторитарного правління, оскільки він "серйозно побоюється нестабільності і заворушень".

Зокрема, Клемент прокоментував повідомлення про можливу "велику реорганізацію" російських спецслужб, при якій відомства внутрішньої і зовнішньої розвідки об'єднаються в єдину організацію, в якій домінуватиме внутрішня спецслужба, Федеральна служба безпеки.

"Я бачу в цьому потенційне посилення контролю над суспільством", - сказав Клемент, зазначивши, що "Росія загрузла в нафтовій моно-економіці". І, коментуючи повідомлення про те, що уряд РФ має намір підвищити пенсійний вік, заявив, що РФ "починає економити на всьому".

Крім того, повідомляється, що після обрання на перший термін, в 2000 році, Путін сконцентрувався на припиненні пострадянського хаосу і ре-інтеграції Росії в систему міжнародного порядку.

"Тепер все повернулося на круги своя. Тепер я бачу в ньому набагато більшого Путіна з КДБ, ніж ми знали", - сказав Клемент, додавши, що Путін хоче залишити після себе "спадщину сильного лідера, яка включала б захоплення українського Криму в березні 2014 року".

"Думаю, зараз він вважає, що зробив щось, що забезпечить йому місце в російській історії. Він також хоче бути людиною, яка відновила велич Росії, і він, безсумнівно, вірить, що Росія повинна бути сильною, конкурентоздатною, військовою державою", - сказав Клемент.

Крім того, Клемент додав, що втручання Путіна в громадянську війну в Сирії "змусило США сісти за стіл переговорів і визнати його не просто як одного з гравців, але як рівного".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що армія РФ на Донбасі проходить підготовку до ядерної війни.