ua en ru

Путін вніс до Держдуми законопроект про припинення дії російсько-українських угод про Чорноморський флот

Путін вніс до Держдуми законопроект про припинення дії російсько-українських угод про Чорноморський флот.

Президент Росії Володимир Путін вніс до Державної думи пропозицію про припинення дії угоди між РФ і Україною про параметри поділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 року, угоди між РФ і Україною про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, угоди між урядом РФ і урядом України про взаєморозрахунки, пов'язані з розділом Чорноморського флоту і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України, від 28 травня 1997 року, угоди між РФ і Україною з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 21 квітня 2010 р. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Розпорядженням глави держави статс-секретар - заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін і статс-секретар - заступник міністра оборони Микола Панков призначені офіційними представниками президента при розгляді палатами Федеральних зборів РФ питання про припинення дії угод.

Проект федерального закону "Про припинення дії угод щодо перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України" передбачає припинення дії низки російсько-українських угод, що регулюють статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України. В результаті підписання 18 березня 2014 р. договору між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів предмет російсько-українських угод втрачений через фактичного припинення правовідносин оренди Російською Федерацією об'єктів Чорноморського флоту на території України, зазначається в пояснювальній записці. З урахуванням викладеного Російська Федерація на підставі ст.61 і 62 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 р. має право припинити дію названих угод.