ua en ru

Путін може позапланово відвідати Францію 29 травня

Путін може позапланово відвідати Францію 29 травня Фото: Володимир Путін може зустрітися з Еммануелем Макроном

Приводом для поїздки стане відкриття у Версалі виставки, присвяченій імператору Петру І

Президент Росії Володимир Путін може здійснити незапланований візит до Франції 29 травня 2017 року. Про це з посиланням на високопоставлене джерело в Кремлі й інформованих співрозмовників у Парижі повідомляє "Коммерсантъ".

За даними видання, приводом для поїздки стане відкриття у Версалі виставки, присвяченій російському імператору Петру І. Джерело в Кремлі уточнило, що "порядок денний візиту буде насиченим" і не обмежиться урочистою церемонією у Версалі.

"Важко собі уявити, що Путін відправився б до Франції, не отримавши згоди, що зустрінеться і познайомиться з новим президентом (Еммануелем Макроном - ред.)", - зазначив співрозмовника газети в Парижі.

Водночас прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков не підтвердив, а також не спростував інформацію про те, що 29 травня Путін здійснить візит до Франції.

"Ми своєчасно зробимо оголошення", - сказав офіційний представник російського президента.

Зазначено, що якщо візит російського лідера відбудеться, то приблизно в цей же час у сусідній Бельгії буде перебувати на саміті НАТО президент США Дональд Трамп. Джерела видання раніше вказували, що глави держав обговорювали можливість зустрітися в ході європейського турне Трампа в кінці травня.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон по-телефону обговорив із главою РФ Володимиром Путіним взаємодію у рамках нормандського формату (Україна, Франція, Німеччина, Росія).