ua en ru

Путін: ми не раз нагадаємо владі Туреччини про те, що вона зробила

Путін: ми не раз нагадаємо владі Туреччини про те, що вона зробила Фото: Володимир Путін

Путін заявив, що Аллах позбавив владу Туреччини "розуму і розсудку"

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія ще не раз нагадає" Туреччини про збитий російському бомбардувальнику Су-24. Про це Путін сказав у ході послання Федеральним зборам у Кремлі, передає РБК.

"Ми ще не раз нагадаємо про те, що вони зробили, і вони ще не раз пошкодують про скоєне", - заявив Путін.

Говорячи про дії Анкари, Путін припустив, що "Аллах вирішив покарати правлячу кліку Туреччини, позбавивши її розуму і розуму". Президент РФ також зазначив, що Туреччині "не вдасться відбутися помідорами або якимись обмеженнями в будівельній галузі".

Путин при этом отметил, что Москве "нужно избежать опасной истеричной реакции".

"В основе наших действий будет, прежде всего, ответственность. Мы не будем бряцать оружием", - пообещал он.

Президент РФ также подчеркнул, что российские власти не ставят "знак равенства" между "добрым, трудолюбивым и талантливым" турецким народом и властями страны, которые, по его словам, несут прямую ответственность за гибель российских военнослужащих в Сирии.

Нагадаємо, відносини між двома країнами загострилися після того, як турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. РФ стверджує, що літак знаходився над територією Сирії.

Після цього інциденту Росія ввела санкції проти Туреччини.