ua en ru

Путін створив пародію на Нацгвардію України, - Турчинов

Путін створив пародію на Нацгвардію України, - Турчинов Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

Турчинов вважає Нацгвардію РФ вертуханською пародією на українську

Президент Російської Федерації Володимир Путін створив пародію на Нацгвардію України для знищення свободи і демократії. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов в ході виступу з нагоди річниці створення Бригади швидкого реагування НГУ, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Українці пишаються своєю Нацгвардією. Саме вивчаючи наш досвід Путін прийняв рішення копіювати його, створивши власну Національну гвардію, яка є вертуханскою пародією Національної гвардії України, тому що вона створена, щоб знищувати свободу і демократію. Наша гвардія захищає свободу українського народу, демократію в нашій країні, захищає незалежність і суверенітет власної держави", -заявив він.


Нагадаємо, у квітні 2016 року президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив про створення Національної гвардії РФ на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Росії.

"Рішення прийнято, ми створюємо новий федеральний орган виконавчої влади на базі Внутрішніх військ МВС, створюємо Національну гвардію, яка буде займатися боротьбою з тероризмом, організованою злочинністю, в тісному контакті з МВС продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, СОБР", - сказав Путін.