ua en ru

Путін вважає, що Порошенко може зупинити АТО і почати діалог з південним сходом України

Президент Російської Федерації Володимир путін вважає, що переможець президентських виборів в Україні Петро Порошенко може зупинити антитерористичну операцію і почати діалог з південно-сходом країни.

Президент Російської Федерації Володимир путін вважає, що переможець президентських виборів в Україні Петро Порошенко може зупинити антитерористичну операцію і почати діалог з південно-сходом країни. Про це Путін заявив в інтерв'ю радіостанції "Європа-1" і телеканалу TF1, передає прес-служба Кремля.

"Вважаю, що у Порошенка є унікальний шанс: у нього поки руки не забруднені кров'ю, і він може призупинити цю каральну операцію і почати прямий діалог зі своїми громадянами на сході й півдні своєї країни", - сказав Путін.

Крім того, Путін допускає, що під час його візиту до Франції 6 червня він може зустрітися з Порошенко.

Також в інтерв'ю Путін заявив про те, що Росія визнає суверенітет України, але з Кримом по-іншому вчинити не могла.

При цьому він зазначив, що "Крим у відповідності з волевиявленням людей, які живуть на цій території, є частиною Російської Федерації, суб'єктом Росії".

Президент РФ також підкреслив, що готовий до діалогу з Президентом США Бараком Обамою. Крім цього, він зазначив, що на південному сході України військовослужбовців та інструкторів Російської Федерації немає.

Як зазначається, запис інтерв'ю відбувся 3 червня в Сочі.