ua en ru

Путін вважає "маячнею" включення Донбасу до складу України

Путін вважає "маячнею" включення Донбасу до складу України Фото: Володимир Путін

За словами Путіна, Донбас передали під приводом підвищення відсотку пролетаріату в Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін назвав включення Донбасу до складу України "маячнею". Про це він заявив в рамках засіданні міжрегіонального форуму "Загальноросійського народного фронту", повідомляє прес-служба Кремля.

Зокрема, Путін заявив, що ідея повної рівноправності в СРСР з правом виходу, за яку виступав Володимир Ленін, є "міною сповільненої дії під будівлю нашої державності".

"Мало того, що до кордону прив'язали етноси багатонаціональної, по суті, унітарної держави, до якихось територій, причому кордони визначали абсолютно довільно і, загалом‑то, далеко не завжди обгрунтовано. Україні, припустимо, Донбас передали під яким приводом? Підвищення відсотків пролетаріату в Україні для того, щоб мати там велику соціальну підтримку. Маячня якась, розумієте?", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новообраний президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт закликає Росію сприяти відновленню контролю України над її територіями.

"Ситуація в Україні залишається дуже небезпечною. В регіонах, підконтрольних сепаратистам, повідомляють про серйозні порушення людських прав. Раді Європи повинні надати доступ до цих територій для подальшого розслідування", - сказав Аграмунт на засіданні ПАРЄ.