ua en ru

Путін: РФ не буде вводити жодні санкції проти України, але вона позбудеться всіх преференцій

Путін: РФ не буде вводити жодні санкції проти України, але вона позбудеться всіх преференцій Фото: Володимир Путін

Російський президент прогнозує погіршення економічних відносин з Україною з наступного року

Російська Федерація не планує вводити санкції проти України. Про це заявив президент Росія Володимир Путін на прес-конференції.

"1 січня ми прогнозуємо погіршення наших економічних відносин… Тому що ми приймаємо рішення про скасування ЗВТ з Україною… Мені глави ЄС пропонували не позбавляти Україну торгових привілеїв з надією, що ми зможемо прийти до спільного рішення…", - заявив Путін.

При цьому Президент Росії заявив, що українська влада довго не йшли на контакти з цього питання, а тільки в липні "почали розмовляти".

"Що ж робити? Ми не будемо вводити проти України якісь санкції", - підкреслює Путін. "Але з 1 січня Київ не буде користуватися ніякими преференціями з боку Москви".

"Це не наш вибір. Ми всіляко боролися за те, щоб цього не сталося. Але нас не захотіли почути", - запевняє Путін.

Нагадаємо, 16 грудня президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України "у зв'язку з винятковими обставинами, що зачіпають інтереси і економічну безпеку РФ".

У свою чергу, Петро Порошенко заявив, що Україна готова до скасування вільної торгівлі з Росією заради режиму вільної торгівлі з ЄС.