ua en ru

Уряд РФ оприлюднило список заборонених турецьких продуктів

Уряд РФ оприлюднило список заборонених турецьких продуктів Фото: прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв

У список потрапили овочі, фрукти, м'ясо птиці і сіль, не потрапили яловичина і молоко

Уряд Росії своєю постановою затвердив список турецьких продуктів, ввезення яких в Росію забороняється з 1 січня 2016 року. Відповідна постанова опублікована на сайті російського уряду.

Згідно з документом, під заборону на введення в Росію потрапили такі фрукти та овочі: помідори, огірки, ріпчаста цибуля, цибуля-шалот, цвітна капуста, брокколі, свіжі і сушені цитрусові (апельсини, мандарини та їх гібриди), свіжі яблука, груші, абрикоси, персики, нектарини, сливи, терен, виноград, суниця і полуниця.

У чорний список турецьких товарів також включили частини тушок курей, індиків і виготовлені з них субпродукти.

Крім того, заборонено ввозити до Росії сіль, а також свіжі гвоздики.

Всупереч побоюванням деяких експертів під ембарго не потрапили лимони, м'ясо великої рогатої худоби, молочна продукція і риба.

Ввезення в Росію вищезазначених товарів з Туреччини заборонено з 1 січня 2016 року. Єдиним винятком є ввезення даних продуктів росіянами для особистого користування.

Обмеження введені на виконання підписаного президентом Росії Володимиром Путіним указу "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки Російської Федерації від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки", вони будуть діяти до скасування санкцій.

Нагадаємо, Путін підписав указ про санкції проти Туреччини 28 листопада. Відносини між двома країнами загострилися після того, як турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. РФ стверджує, що літак знаходився над територією Сирії.