ua en ru

Путін прокоментував корупційний скандал у ФІФА

Путін прокоментував корупційний скандал у ФІФА Фото: Президент РФ Володимир Путін

США хочуть поширити свою юрисдикцію на інші країни, вважає Путін

Президент Росії Володимир Путін, коментуючи арешти чиновників ФІФА за звинуваченням у корупції, заявив, що США хочуть поширити свою юрисдикцію на інші країни, передають "РИА Новости".

"Можна припустити, що хтось з них чого-то порушив, я не знаю, але вже точно, до цього США не мають ніякого відношення. Вони, ці чиновники, які не є громадянами США. І якщо якась подія відбулося, то воно відбулося не на території Сполучених Штатів, і США не мають до цього ніякого відношення. Це ще одна явна спроба поширити свою юрисдикцію на інші держави", - заявив Путін.

Раніше Міністерство закордонних справ Росії, коментуючи корупційний скандал у ФІФА, закликало США не впливати на кадрову політику організації.

Нагадаємо, на прес-конференції генпрокурор США Лоретта Лінч заявила, що шестеро обвинувачених у справі про корупцію у ФІФА повернуть 150 млн дол незаконних доходів.

У Мін'юсті США повідомили, що віце-президент ФІФА Джек Уорнер вимагав 10 млн дол. хабарі в уряду ПАР за можливість проведення Чемпіонату світу з футболу 2010 року в цій країні.

В Швейцарії порушені кримінальні справи про хабарі при виборі країн, де будуть проводитися чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022, які пройдуть в Росії і Катарі.