ua en ru

Путін визнано найвпливовішою людиною в світі за версією журналу Fоrbes

Путін визнано найвпливовішою людиною в світі за версією журналу Fоrbes
Президент Російської Федерації Володимир Путін визнано найвпливовішою людиною в світі в 2014 р. за версією журналу Fоrbes.

Президент Російської Федерації Володимир Путін визнано найвпливовішою людиною в світі в 2014 р. за версією журналу Fоrbes. Список з 72 найвпливовіших людей був опублікований сьогодні в журналі.

Путін випередив у цьому рейтингу Президента США Барака Обаму, який зайняв друге місце. У першу п'ятірку також увійшли китайський президент Сі Цзіньпін, Папа Римський Франциск і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Вперше в історії рейтингу в першій десятці виявилося відразу 2 жінки - Ангела Меркель і голова Федеральної резервної системи США Джанет Йеллен, яка посіла 6 місце. Слідом за нею виявився Біл Гейтс, голова Європейського Центрального банку Маріо Драгі. 9 і 10 місця зайняли засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін.

Список складають редактори і консультанти Fоrbes, які розглядають сотні кандидатів, перш ніж скласти рейтинг із 72 найвпливовіших жителів планети, по одному на кожні 100 млн. жителів на Землі.

Відзначимо, що жоден українець не потрапив до списку найвпливовіших людей світу.

Нагадаємо, Майкл Джексон був визнаний найбагатшим небіжчиком 2014 р.