ua en ru

Путін визнав, що перед анексією таємно перекинув в Крим піхотинців і ГРУ

Президент Російської Федерації Володимир Путін визнав, що перед анексією таємно перекинув в Крим піхотинців і ГРУ. Про це він сказав у фільмі Андрія Кондрашова "Крим. Шлях на Батьківщину", трансляція якого на телеканалі "Росія 1" вже відбулася на Далекому Сході, передають "Новини Криму".

"Для того, щоб блокувати і роззброїти 20 тис. чоловік, звичайно, потрібен певний набір особового складу, і не просто за кількістю, але і за якістю. Потрібні були фахівці, які вміють це робити. Тому я дав доручення і вказівки Міністерства оборони, чого приховувати, під виглядом посилення охорони наших військових об'єктів у Криму перекинути туди спецпідрозділу головного розвідуправління і сили морської піхоти, десантників", - зазначив президент.

Путін заявив, що у разі несприятливого розвитку подій у Криму Москва могла привести в готовність ядерні сили.

Путін заявив, що "холодна війна" закінчилася і потрібно уникати криз на кшталт Карибського, до того ж у таких діях не було потреби.

"Що ж стосується наших сил ядерного стримування, то вони і так завжди в стані повної бойової готовності", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що анексія Криму була викликана неможливістю кинути людей, що проживають на півострові, на сваволю долі.