ua en ru

Путін може застосувати сили за кордоном у зв'язку з рішенням ВР по миротворцях, - Пєсков

Путін може застосувати сили за кордоном у зв'язку з рішенням ВР по миротворцях, - Пєсков Фото: Президент РФ Володимир Путін

Путін може скористатися будь-яким своїм конституційним правом

Президент Росії Володимир Путін може скористатися правом попросити Раду федерації дозволити йому застосування сили за кордоном у зв'язку з дозволом Верховної ради бути присутнім в Україні силам НАТО. Про це журналістам заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає "Російська служба новин".

"Головним чином зараз треба сконцентруватися на виконанні мінських домовленостей. Саме цього в Москві очікують більше всього", - додав Пєсков.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав обидві сторони конфлікту на Донбасі відвести важкі озброєння від лінії зіткнення.

Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 2953 "Про внесення змін до закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України". За відповідне рішення проголосували 250 нардеп при 226 мінімально необхідних.