ua en ru

Путін доручив створити в Сімферополі антитерористичний штаб

Путін доручив створити в Сімферополі антитерористичний штаб фото: Володимир Путін

Рішення оперативного штабу будуть обов'язковими для виконання всіма державними органами, представники яких входять до його складу

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про створення оперативних антитерористичних штабів у приморських містах Росії. Відповідний указ опублікований на порталі правової інформації.

Згідно з указом президента, в містах Каспійську, Мурманську, Петропавловську-Камчатському, Сімферополі та Южно-Сахалінську будуть створені оперативні штаби для організації планування застосування сил по боротьбі з тероризмом.

В документі наголошується, що створюються штаби будуть планувати також контртерористичні операції в інших морських просторах, в межах яких Росія здійснює суверенітет, суверенні права і юрисдикцію, а також на суднах, що плавають під державним прапором Росії.

У функції штабів також будуть входити управління контртерористичної операції в територіальному морі, виключно економічній зоні, на континентальному шельфі Росії.

Очолять створюються антитерористичні штаби керівники прикордонних органів ФСБ в зонах відповідальності, встановлених головою Національного антитерористичного комітету.

Рішення штабу будуть обов'язковими для виконання всіма державними органами, представники яких входять до складу оперативних штабів морських районів.

Нагадаємо, сьогодні, 26 жовтня, Путін призначив Гризлова повноважним представником РФ в контактній групі по врегулюванню ситуації в Україні.