ua en ru

Путін підписав закон про списання кримчанам боргів в українських банках

Путін підписав закон про списання кримчанам боргів в українських банках Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

На діяльність відповідного фонду Росія виділить 1,5 мільярда рублів

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про правила погашення заборгованості позичальників з Криму і Севастополя перед українськими банками. Про це повідомляє "РИА-Новости".

Повідомляється, що даний закон наділяє позичальника правом звернутися в російський Фонд захисту вкладників, який зобов'язаний поінформувати колектора про наявність такого звернення, після чого колектор повинен взаємодії з позичальником здійснювати вже через фонд.

Позичальник також має право звернутися до фонду з проханням про реструктуризацію боргу, а фонд може прийняти рішення аж до списання боргу, якщо для цього будуть підстави.

Для здійснення діяльності фонду, з російського бюджету на його рахунок перерахують 1,5 мільярда рублів.

Окупаційний "голова" Криму Сергій Аксьонов раніше заявляв, що закон дозволить обнуляти кредити на суму до 5 мільйонів рублів, взяті в українських банках юридичними і фізичними особами.

Нагадаємо, раніше Держдума Росії ухвалила в другому читанні поправки до закону про погашення боргів жителів анексованого Криму перед українськими банками. перша редакція документа була прийнята ще в 2015 році.