ua en ru

Путін підписав закон про функціонування кримських банків до 1 січня 2015 р

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон "Про особливості функціонування фінансової системи Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя на перехідний період".

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон "Про особливості функціонування фінансової системи Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя на перехідний період", прийнятий Державною думою 31 березня 2014 р. і схвалений Радою Федерації 1 квітня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Федеральний закон встановлює особливості діяльності на перехідний період на території Республіки Крим та на території міста федерального значення Севастополя банків, небанківських фінансових установ, пунктів обміну валют, зареєстрованих і (або) чинних на зазначених територіях, особливості їх державної реєстрації та отримання ліцензій (інших видів дозволів, акредитацій), припинення ними діяльності, особливості обігу емісійних цінних паперів, випущених емітентами, місцем знаходження яких є зазначені території.

Дані банки і небанківські фінансові установи мають право продовжувати до 1 січня 2015 р. здійснення своєї діяльності на зазначених територіях без отримання ліцензії (акредитації) на здійснення відповідної діяльності, яка видається Банком Росії, або включення відомостей про них до державного реєстру, який веде Банк Росії, або вступу до саморегулівної організації у разі належного виконання зобов'язань за раніше укладеними договорами, а також при дотриманні інших умов, встановлених федеральним законом.

Також законом встановлюється порядок виконання зобов'язань щодо окремих видів обов'язкового страхування страховими організаціями, що діють на території Криму і (або) на території Севастополя в перехідний період.