ua en ru

Путін підписав наказ про порядок помилування засуджених, які відбувають покарання в Криму

Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав наказ про порядок помилування засуджених, які відбувають покарання в Криму.

Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав наказ про порядок помилування засуджених, які відбувають покарання в Криму. Наказ "Про затвердження Положення про тимчасовий порядок подання клопотань про помилування, що подаються засудженими, які відбувають покарання на територіях Республіки Крим та м. Севастополя" опублікований на сайті Президента РФ.

"З метою забезпечення конституційного права засудженого за злочин просити про помилування постановляю - затвердити Положення про тимчасовий порядок подання клопотань про помилування, що подаються засудженими, які відбувають покарання на територіях Республіки Крим та м. Севастополя", - йдеться в документі.

Даний порядок, згідно з наказом, діє до "завершення формування на цих територіях комісій з питань помилування, передбачених указом Президента Російської Федерації від 28 грудня 2001 р. № 1500" Про комісіях з питань помилування на територіях суб'єктів Російської Федерації".

"Засуджені, які відбувають покарання на територіях Республіки Крим та м. Севастополя, звертаються з клопотанням про помилування до Президента Російської Федерації в письмовій формі", - йдеться в положенні до указу.
Наказ набирає чинності з дня його підписання.

Нагадаємо, 21 березня Президент РФ Володимир Путін підписав федеральний конституційний закон "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення в складі Російської Федерації нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя".